Sestavine


Aqua (water), hypericum perforatum ekstract, oleic acid, linoleic acid, ehtanol alcohol, stearic acid, yellow beeswax, fragrance

 

Opravljeni dermatološki in laboratorijski testi:

Active substances, Stability, Chemical Analyses,
Bacteriological Analyses, pH , Phisical Properties,
Specific Gravity, Relative density, Melting Point.

 

  • točka taljenja med 72°C - 75°C
  • stabilnost tri leta
  • Go-derm nima stranskih učinkov
  • ne draži (iritacijski indeks = 0)
  • dermatološko testiran.

EDINSTVEN IN REVOLUCIONAREN

Ni znanega nobenega uradnega zapisa o kakršnem koli izdelku podobnimi učinki kot jih ima GO-DERM.

 

Glavna aktivna sestavina je Hypericum Perforatum - Hypericin ( 0.06 % )

in je  rastlinskega izvora (šentjanževka).

 

 

ŠENTJANŽEVKA (HYPERICUM)

 

Znanstveno je dokazano, da je šentjanževka (hypericum), ki je aktivna substanca Go-derm-a,  izredno antibiotična, da pomaga pri celjenju ran in opeklin. Homeopatija ga redno uporablja pri zdravljenju globokih ran.

 

 

Šentjanževka, ki jo najdemo v delih Plinija in Dioskurida, se je uporabljala že v starem veku kot zdravilo za somatske in psihične bolečine. Poleg tega je bila sestavni del terjaka (univerzalnega zdravila), ki ga je cesar Nero dobil od zdravnika Andromaha kot antidot proti zastrupitvam. V starogermanskih kresnih kulturah je igrala šentjanževka pomembno vlogo, kajti na eni strani spominja njen cvet s svojo obliko in barvo na sonce, na drugi strani je veljala za „prinašalca svetlobe“. Pri pokristjanjenju so kresni čas in rastlino, ki cveti ob kresu, posvetili Janezu Krstniku, kajti rastlina začne cveteti okoli Šentjanževega (24. junij) in ima takrat največjo vsebnost učinkovin. Po ljudski legendi simbolizira rdeči sok rastline kri mučenika Janeza. Avtorji srednjeveške knjige o rastlinah so imenovali rastlino „Corona regia“, kraljeva krona, ker spominjajo njeni cvetovi na nebeški svetlobni venec.

 

Šentjanževka se je od nekdaj uporabljala za zdravljenje ran in za lajšanje bolečin. V srednjem veku in v zgodnjem novem veku so jo uporabljali tudi kot psihoterapevtik in apotropej (sredstvo, ki odganja nesreče). Uporabljala se je pri izganjanju hudiča, na kar namiguje ime „Fuga daemonum“. Paracelzus je leta 1525 napisal o šentjanževki: „Vsak zdravnik bi moral vedeti, da je bog položil v zel veliko skrivnost samo zaradi duhov in fantazij, ki lahko privedejo človeka v obup.“ Izvor grškega generičnega imena ni jasen. Po eni različici naj bi izhajal iz hyper eikon, kar pomeni: „ki velja za vsako predstavo, za vsako sliko“ in se nanaša na veliko zdravilno moč rastline. Bolj verjetna pa je povezava s Titanom Hyperiónom („najvišji“), ki je s Theio zaplodil sončnega boga Heliosa. Helios (ki ga marsikje imenujejo tudi Hiperion), nosi okoli glave svetniški sijaj in se imenuje „svetleč se“. Vrstno ime perforatum pomeni „preluknjan“ in se nanaša na cvetove in liste, ki so videti kot preluknjani z iglo.

(vir: www.avogel.si)

 

 

Raziskave kažejo, da spodbudi odpornost proti kužnim klicam. Vsebuje več antibiotikov, med njimi hiperforin in imanin, ki so proti nekaterim, na primer na koži pogosto kužni Staphylococcus aureus, učinkovitejši od kemoterapevtika sulfanilamida.  Hiperforin deluje protivnetno in protibakterijsko, pa tudi antibiotično. Amentoflavon  deluje protivnetno in zdravi razjede. Vsi flavonoidi blažijo bolečine. Izvlečki imajo psihotropne lastnosti in odpravljajo potrtost. Hipericin jo odpravlja po mehanizmu zaviranja encima monoaminoksidaze, v majhnem odmerku tudi pomirja in krepča.
Šentjanževka se uporablja zunanje in notranje za zdravljenje vitiliga, kožne bolezni z razbarvano kožo. V Rusiji z 20- odstotno tinkturo zdravijo kožne okužbe. Hipericin deluje proti virusom HIV,  ki povzročajo aids in povzročiteljem hepatitisa  C, vnetja jeter. (vir:  www.pomurske-lekarne.si)

 

ČEBELJI VOSEK

 

Glavna sestavina so estri nasičenih maščobnih kislin z enovalentnimi alifatskimi alkoholi, ki predstavljajo kar 70% vseh spojin. Poleg njih v vosku najdemo tudi proste maščobne kisline, alifatske ogljikovodike, barvila in aromatične snovi, nekaj mineralnih snovi in precej vitamina A. Ravno zaradi tako velikega števila naravnih spojin mu tudi pripisujejo veliko zdravilnih učinkov. Na primer vitamin A je ena od ključnih komponent za pravilen razvoj človeških celic. Čebelji vosek daje koži mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji. Uporablja se kot sestavina krem, mazil, losjonov, mil, depilacijskih krem, ličil, utrjevalcev za lase. Eterični izvleček iz voska je dragocena snov v industriji parfumov; po svoji kvaliteti ne zaostaja za rožnim in jasminovim oljem. Čebelji vosek se z medom uporablja tudi v domačih pripravkih za žvečenje saj blagodejno vpliva pri vnetjih ustne votline, dlesni ali obolelega požiralnika in želodca.

Paradiž d.o.o.
Kopališka 5
4000 Kranj

T: 051 322 644
E: mojca@paradiz.siNAROČILO
Naroči GO-DERM >>